maanantai 19. elokuuta 2013

Pieni pyörähdys Kätilöopistolla

Eilen illalla mahakipu palasi kipristelemään sekä masua että mieltä. Soitto Kätilöopiston päivystykseen ja he suosittelivat tulla varmuudeksi käymään siellä, että tarkistavat tilanteen. Kysyivät vaan, että halutaanko tulla aamulla vai nyt "yötä vasten". Tämä sai minut jo varautumaan useamman tunnin jonotukseen, mikä (taas kerran) vaihtui pieneen ihmetykseen, kun oltiin ainoat ihmiset koko päivystyksessä. Siis lukuunottamatta noin kymmentä kätilöä/sairaanhoitajaa. No, kuulema ruuhka-ajat vaihtelee ihan arvaamattomasti ja joskus joutuu odottamaan toooooosi kauan.

Vauvalla oli maailman isoimmat megarokkibileet eilen jo kotona (mikä ei yhtään auttanut mun kipuun!), ja sama meno vaan jatkui entistä vauhdikkaampana sairaalalla. Liekö sitten pikkuinen ollut jo innoissaan, että "joko NYT päästään maailmaan!??!?!" <3

Vajaa tunti vauvan voinnin seurantaa (sekä monitorilta että tuijottamalla villisti pomppivaa masua), parit näytteet ja vielä käynti lääkärin vastaanotolla, jossa päästin näkemään pikkuinen myös ultran kautta. En kyllä ehtinyt saada juuri mitään selvää, kun samaan aikaan lääkäri ultraa ja selittää jotain, ja hoitaja ottaa verinäytettä ja mun asento pöydällä oli sellainen, että tipahdan ihan juuri ottakaa koppi.

No, lopputulos on se, että mistään huolestuttavasta ei pitäisi olla kyse. Kahden kätilön ja yhden lääkärin sanojen mukaan vauva on terve ja raskauteen liittyen kaikki on kunnossa.  Kuulema raskauteen liittyy paljon kaikkea selittämätöntä vaivaa ja lääkäreiden tehtävä on vain sulkea sieltä pois ne vaihtoehdot, jotka vaatisi jotain toimenpiteitä. Sain varalle vähän eri tyyppisiä lääkkeitä kuin Panadol, joita voi kivun tullessa ottaa. Vielä fiksuna tyttönä kysyin lähtiessä kätilöltä, että "onhan nää turvallisia vauvalle" :) Onneksi iäkkäämpi, herttainen kätilö oli varmasti uransa aika kuullut aika monta tyhmää kysymystä ja vastasi vain hymyillen, että "juu kyllä, kaikki lääkkeet mitä meiltä löytyy, on turvallisia vauvalle" :)

Pikkukinyolla on nyt painoa 2150 grammaa (wau) ja lisäksi Juhis huomasi kätilön mittailusta ruudulle ilmestyneet kolme arvioitua laskettua aikaa; 29.9, 6.10 ja 9.10. Saa nähdä osuuko joku noista oikeaan.

Väsymys painaa, mutta hipsin tästä silti varovasti töihin, nyt kun masu tuntuu taas paremmalta. Viimeinen kokonainen työviikko :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti