sunnuntai 11. elokuuta 2013

Saunan uusi elämä

Kävin alkukesästä ystäväni luona, jolla on pieni tyttövauva. Silloin neidillä oli ikää neljä kuukautta. Ystävän asunto oli kaikin puolin tosi ihana, valoisa ja kaunis, mutta eräs ominaisuus siellä teki suuren vaikutuksen ja ideasta inspiroituneena oma saunamme näyttää nyt tältä :)Rauhallinen tunnelma, lämmin vaihtaa vaippoja ja vaatteita, pesupiste lähellä ja tavarat saa reilusti olla hieman hujan hajan esillä tuossa lauteella. Myös vaunujen turvakaukalo tai vaunuosa mahtuvat hyvin lauteiden alle silloin kun ne eivät ole käytössä.Vielä puuttuu ratkaisu valaistukseen, sillä tuo saunan oma valo ei välttämättä pimeänä talvipäivänä oikein riitä. Pistoketta kun saunasta tietenkään ei löydy. Toisaalta, hämäryys saattaa olla vauvasta mukavan rauhoittavaa, joten vaipanvaihdot ja pukemiset meinisi ehkä vähemmillä itkuilla..

Toimii myös vielä toistaiseksi osittain varastona vauvatavaroille..

Saunan "remontointi" vei ehkä 20 minuuttia, joten isosta projektista ei ollut kyse ja saunan siis saa lähes yhtä nopeasti takaisin saunaksi, sitten kun siltä tuntuu. Ei olla mitenkään kovia saunojia (helposti menee kuukausi, ettei olla käyty), joten ikävä tuota kuumakoppia ei varmastikaan tule.

Tässä vaatteet ensimmäisille kuukausille - samanverran lisää vielä kaapissa odottamassa 

Ja sitten tässä on vielä yksi aspekti. Juhis on jo reilun vuoden (aina Japanin matkastamme asti) kaavaillut saunan tilalle furo-huonetta. Eli siis japanilaista kylpyammetta. Minäkin ottaisin anyday furon saunan sijaan, mutta huolestunut mieleni myös näkee jo sen skenaarion, kun kylpyamme täynnä vettä painaa niin paljon, että tupsahdan ammeen kanssa joku kaunis ilta lattian läpi alakerran naapurin ruokapöytään :/ Asia siis vielä pohdintapöydällä :)

Loppubonuksena vielä viikon masukuva, napattuna kesken siivouksen.

Masu 32+3 <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti