sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Jäätelöä suolakurkuilla ja paprikajauheella?

Moni on tässä odotusaikana kysynyt, onko ollut jotain outoja ruokahimotuksia. No ihan mitään otsikon kaltaista outoa lautaselta ei ole löytynyt, mutta muutamat asiat ovat kyllä kummastuttaneet itseäkin.

1. Liha

En normaalisti syö lihaa. Kalaa syön. Tämä on ollut perustana ruokavaliossani jo viimeiset noin kahdeksan vuotta. On siihen väliin mahtunut joitain erilaisiakin kausia ja kovin tiukkapipoinen en ole ollut, mutta yllätyin silti siitä, mikä hirmuinen lihanhimo minuun alkuraskaudesta iski. Työpaikan lounasravintolassa lautaselle löysi suorimman tiensä niin lammaslihapullat, lihapadat, jauhelihakastikkeet kuin nakitkin. Jossain vaiheessa söin pari päivää putkeen kinkku-ananas-pizzaa, kun muu ei oikein maistunut :)

Äiti ei ollut uskoa korviaan tästä nakkikastikehimosta, koska en ollut koskaan lapsenakaan pitänyt siitä :) Nyt huomaan palanneeni melkolailla jo takaisin vanhaan. Syön lihaa ehkä kerran viikossa. Lihapullatkin vaihtuivat eilen jo enemmän kotoisiin soijapulliin ja tuntui kyllä paremmalle syödä niitä.

Kuva lainattu täältä
2. Suklaa

Jos en niinä helmikuun viikkoina olisi vielä tiennyt olevani raskaana, tästä oireesta olisin viimeistään tiennyt - tai sitten luullut tulleeni hulluksi :) Olen todellinen sokerihiiri ja suklaata menee aivan liikaa ihan arkikäytössä. "Arkikäytössä" :) Kuitenkin alkuraskauteen mahtui muutama viikko, kun kaikki makea sai minut kääntämään pääni pois. Suklaan makua en voinut edes kuvitella.

Tämän oireen olisi toivonut jatkuvan vähän pidempäänkin, mutta valitettavasti se meni parissa viikossa ohi. Jossain vaiheessa kehitin myös himon valkosuklaaseen, josta todellakaan en normaalisti edes pidä. Se maistuu mielestäni vain sokerille ja rasvalle. Paitsi silloin kun siihen tuli himo - silloin se maistui lähes palalle taivasta :)

Kuva lainattu täältä

3. Vesi

Raskaana ollessa tarvitsee enemmän vettä kuin normaalisti. Ja sitten kun siihen lisätään useamman kuukauden kestävät helteet. Välillä tuntui, että en edes pysty juomaan niin paljon kuin janottaa! Ja näin loppuvaiheessa taas on hankala muistaa juoda tarpeeksi, kun muutenkin juokseee vessassa tunnin, parin välein. Lapsivesi kuitenkin vaihtuu noin kolmen tunnin välein, niin kyllä sitä vettä tarvitsee sitten saada kehoonkin. Ja vauvalle.


Kuva lainattu täältä

4. Mansikat ja nektariinit

Molempia olen syönyt kesän aikana varmaan rekkalavallisen. 

Kuva lainattu täältä

5. Ruisleipä juustolla

Viimeisimpien viikkojen kestosuosikki. Syön joka päivä. Ja se voin määrä!? Excuses-moi..? Tunnen olevani kuin ukkini, kun "sipaisen" voita semmoisen lähes sentin kerroksen leivälle! Ja päälle reilusti kermajuustoa. (tässä kohdassa voi kysyä ensimmäisen kerran, että vieläkö ihmettelen, miksi paino huitelee ihan hurjissa lukemissa..)

Kuva lainattu täältä
6. Herkut

Niin sitä saattoi luulla, että "raskaana ollessa sitten syön tosi terveellisesti". No, näin ei ihan käynyt. (ja tässä kohtaa sen kysymyksen voi esittää toisen kerran..)

Kuva lainattu täältä

Siinäpä ne. Ehdottomasti parasta on ollut se, että aina välillä tulee ihan valtava himo saada syödä jotain. Se "jotain" voi olla vaikka jäiset mansikat, hedelmäjugurtti, greippimehu, makaroonit ketsupilla - ja sitten kun käy niin hyvä tuuri, että sitä kaapista löytyy (tai rakas ihana tarjoutuu kipaisemaan kaupassa), niin voi pojat kun se kyseinen asia maistuu sitten maaaaaaailman parhaalta :)


4 kommenttia:

 1. Mukava katsaus menneeseen (niiiin, kohta jo menneeseen) raskausaikaan. äiti

  VastaaPoista
 2. No itsekin huomasin, että kyllä tässä aletaan tosiaan viimemetreillä olla. Ollaan juteltu pikkuiselle, että perjantaina tai lauantaina olis TOSI hyvä päivä tulla maailmaan. Juhiksen töiden puolesta siis paras mahdollinen tässä seuraavan kuukauden aikana :)

  VastaaPoista
 3. Hih, saa nähdä, sopiiko teidän aikataulu pikkuisella vai onko sillä ihan oma kalenteri jo valmiina.

  VastaaPoista
 4. Todennäköisesti tulee "huonoimmalla" mahdollisella hetkellä ja opettaa meille kerralla, kuka tässä perheessä on pomo :)

  VastaaPoista