tiistai 8. huhtikuuta 2014

Fit mama

Asetin leikkimielisesti itselleni raskausaikana tavoitteen, että siihen mennessä, kun vauva täyttää puoli vuotta, lupaan itse olla samassa kuosissa kuin ennen raskautta. Ja kuinka ollakaan, voin tyytyväisenä todeta, että onnistuin tässä!

Ilmeestä näkee, että vatsaa vedetään sisään kaikin voimin, haha.

Samat housut menee jalkaan kuin ennenkin, vaaka näyttää suht samoja lukemia ja ennenkaikkea, lihaskunto on jopa parempi kuin aikaisemmin! Aerobinen kuntokin on noussut tosi hurjasti sieltä ihan synnytyksen jälkeisistä kuopista, mutta siinä on ehkä eniten tekemistä. Tähän haasteeseen iskeekin sopivasti kesän lenkkeilykausi.

Synnytyksen jälkeen maltoin odottaa noin kolme viikkoa, kun lähdin jo varovasti käymään salilla. En voi sanoin kuvata, miten tärkeää liikunta on ollut minulle tässä vauva-aikana. Se on ollut henkinen ja fyysinen tukipilari jaksamiseen. Elixialla on tullut käytyä monta kertaa viikossa; poweria, spinningiä, tanssillisia tunteja, perusjumppaa, salikäyntejä, you name it. Ainoastaan kehonhuolto on jäänyt vähän taka-alalle. Ja kas vain, tähänkin iskee hyvin pian koittava liikuntamuutos.

"Hieman" härski, mutta hyvin aiheeseen sopiva kuva (lainattu Elixia/Tanska)

Irtisanoin pitkään minulla olleen Elixian jäsenyyden ja ensi kuun vaihteessa palaan kahden vanhan ystävän pariin; juoksu ja jooga. Aion taas juoksukoululla auttaa itseäni taas nauttimaan lenkkeilystä. Ja lähelle avattu hot jooga tekee taas tutaa venyvyydelle, lihastasapainolle, aineenvaihdunnalle ja myös pääkopalle :)

Kuva lainattu Yoga Nordic

Tässä on kyllä yksi asia, minkä toivon osaavani opettaa myös Nooalle. Se, että kokee liikkumisen (tavalla tai toisella) niin olennaiseksi osaksi elämää, että ei siitä edes voi kuvitella luopuvansa. Aivan mahtavaa, että tulevaisuus tuo tullessaan kaikkia yhdessä liikkumisen riemuja - pyörälenkkejä, uimista, pallopelejä (joissa oon ihan surkea! :D ), tanssia, mäenlaskua, kärrinpyöriä ja kuperkeikkoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti