keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Move it move it

Koen olevani aika onnekas, kun olen pystynyt kohtuullisen hyvin liikkumaan koko raskausajan. Alussa (ensimmäiset kolme kuukautta) suurimmat esteet olivat väsymys ja huonovointisuus. Työpäivän jälkeen kertakaikkiaan vaan en pysynyt hereillä ja huonovointisuusherkkyyden (onko se sana?) takia piti jättää tekemättä kaikki liikkeet, joissa tulee vähänkin heijaavaa liikettä. Ihan siis jopa perus kyykyt oli tehtävä toooosi hitaasti :)

Normaalisti (aikana ennen mahaa) pyrin harrastamaan jonkinlaista liikuntaa suunnilleen 3-5 kertaa viikossa. Nyt odotusaikana se on ollut yleensä 2-3 kertaa viikossa ja olen ollut siihen (itseeni) kyllä ihan tyytyväinen. Näin viimeistä kolmannesta mentäessä olo on välillä alkanut liikkuessa tuntua vähän.. raskaalta. Masu on jo hyvän kokoinen, kiloja on tullut ihan reippaasti ja syke lähtee ihan sekunnissa pilviin.

Kaikkialla suositellaan päivittäisiä kävelylenkkejä perusliikunnaksi, mutta itse näen kävelylenkit hyvin riskaabelina lajina. Ensinnäkin, näin helteellä tulee kamala jano. Toiseksi, vessahätä saattaa iskeä ihan sekunnissa. Kolmanneksi, ei naurata yhtään, jos on useamman kilometrin päässä kotoa ja alkaa sattua johonkin kohtaan mahaa tai lantiota. Siispä lähellä sijaitseva Elixia on palvellut ihan hyvin myös tämän ajan. Tuosta paikasta minulla olisi hyvää sanottavaa ja aika paljon ei-niin-hyvää.. Positiivisina puolina on sen läheisyys (10min kävellen), monipuoliset tunnit ja erittäin mukavat, avarat, valoisat ja siistit tilat.

Toivon, että pystyn hyvin liikkumaan ja pitämään itsestäni huolta ihan sinne loppuun asti. Uskon, että sitä myöten synnytyskin menee helpommin ja rytäkästä toipuminen on nopeampaa.

Tänään salikäynnin jälkeen. Huomaa maaninen treeni-ilme :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti