lauantai 10. elokuuta 2013

Viileys, herkut ja ystävät - nuo kiukun ja väsymyksen nitistäjät!

Kulunutta työviikkoa kuvastaa parhaiten sanat "kuuma" ja "väsyttää". Koko kesän jatkuneet helteet (oikeasti, tässä on ollut tauotta lämpötila yli 25 astetta toukokuusta lähtien, parhaimmillaan pahimmillaan lähelle 30 astetta) ovat kiristäneet tämän mamman hermoja aikalailla. Varsinkin siinä vaiheessa, kun yötkin menee hikisenä pyöriessä ja valvoessa. Hermojen pinkeyttä on lisännyt myös liikunnan puute. Ei vaan yksinkertaisesti ole kyennyt edes salille saati sitten ulos yli 10 minuutin ajaksi, koska on vaan niin p**keleen k-u-u-m-a.

Kun eilen viimein illalla lämpötila tippui alle 20 astetta ja saatiin kotia viilenemään, niin olin aika tyytyväinen. Jonkinmoinen "lisäkuumuus" tässä kyllä on päällä, koska hipsin itse kotona koko illan pienessä ja ohuessa kesämekossa, kun taas Juhis oli farkut ja sukat jalassa sekä kiskoi jossain vaiheessa hupparin päälle ja kuiskasi varovasti, että "kun täällä on vähän kylmä..". Ei onneksi uskaltanut koskea parvekkeen oveen, josta ihanasti tuuli viileää ilmaa sisälle :) Iltaa piristi myös ranskalaisen ystävän puhelu kaukaa Montréalista. Oli tosi kiva jutella pitkästä aikaa! Ystävälläni on kahden vuoden ikäinen poika ja olisi kyllä niin kiva, että T ja meidän nöpönenä * pääsisivät jonain päivänä leikkimään yhdessä!

Yö, jolloin sai suurimman osan aikaa nukuttua, teki voinnille ihmeitä ja tänään oli muutenkin vielä tosi kiva päivä. Aamupäivällä kävin myöskin pallomahaisen (mutta jotenkin kovin paljon kauniimman ja siromman) ystäväni kanssa Punavuoren Sis.Delissä brunssilla. Heh, toinen brunssilauantai putkeen, vaikka koko vuonna en ole käynyt! Oli aivan mahtavan hyvää ruokaa! Sis.Deli on muutenkin upea ketju, jonka toinen perustajista on entinen esimieheni, joka on niin sydämellinen ja inspiroiva nainen.

Sis.Deli Punavuori

Brunssin jälkeen menin vajuttelemaan mahaa hyvän ystäväni luokse ja siitä suuntasimme vielä Espalle katsomaan yhtä keikkaa ja sen jälkeen yhteen suosikkikahvioistani, Johan&Nyström, joka sijaitsee Katajanokalla. Sieltä saa niin upeita raakakakkupaloja sekä lisäksi paikka on niin tunnelmallinen ja kotoisa.

Johan&Nyström sekä ystävän takaraivo :)

Tähän päälle vielä huominen lepäilyä ja jos vaikka jaksaisi sinne salille mennä, niin eiköhän niillä voimilla taas pusketa yksi työviikko. Joka muuten onkin jo toisiksi viimeinen!! Jee!!

Torilta vadelmia sekä mustikoita, latte ja miniraakakakkupala

* Kirjoitin ensin T ja X, kunnes tajusin, että en tietenkään tällä tavoin voi paljastaa äitilleni meidän tulevan poitsun etunimen ekaa kirjainta! :D Niin, siis X se ei ole :P


2 kommenttia: