keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Ei nukuta, ei nukuta, ei nukuta, ei nukuta ei nukuta ei ei ei ei ei ei ei

Varovainen "jihaa" - soijamaito tuntuisi sopivan Nooalle. Viikko on nyt sillä menty. Ehkä päivänä kolme nousi kasvoille isot punotukset, mutta ne menivät ohi. Tällä hetkellä on pientä vaippa-alueen punotusta, mutta ei muita iho- eikä mahaoireita. Poika on muutenkin tyytyväisemmän oloinen ja ne mahanvääntö-örinät on jääneet kokonaan pois. Tuntuisi siis, että mahassa on parempi olo.

Minä kävin eilen katsomassa Kätilöopistolla pikkuruista vauvaa. Kävin viemässä sinne turvakaukalon, joka tällä pikkuperheellä jäi vielä hakematta ennen vauvan syntymää. Voi miten kamalan pieni tuommoinen muutaman päivän ikäinen on!! Tuntuu, että ei Nooa ikinä ole ollut niin pieni! Vaikka ihan samoilla syntymämitoilla sielläkin oli maailmaan tultu.

Eiliseen liittyi myös muuta suhaamista, kun kävin hakemassa ystäväperheen lentokentältä ja heitin heidät Espooseen pitkän reissun päätteeksi. Illalla vielä käytiin Nopsun kanssa metsästämässä tiettyjä tuttipulloja, joiden (PANIIKKI) valmistus on lopetettu!! No, onneksi tarpeeksi samanlainen korvaava löytyi ja se tuntuu kelpaavan.Nooan nukkumiset on olleet ihan ok tässä viimeaikoina, mutta nukahtamisesta on tullut ihan kamala show. Poika saattaa vaikka tunnin ajan haukotella makeasti, hieroa silmiään, kitistä ja nykiä korvaansa. KAIKKI väsymyksen merkit siis. Maitoa pullosta pimeässä huoneessa ja silmät painuvat kiinni. Ennen tässä kohdassa toimi vain nosto pinnikseen ja kas, poika tuhisee uniaan. Mutta ei. Nyt tuo pinnasänkyyn nosto saa jo aikaan sätkynukke-reaktion, joka vaan pahenee kaikkien aikojen EI VÄSYTÄ -bileiksi siellä sängyssä. Kerta toisensa jälkeen. Tänä aamuna päiväunille laittaminen kesti 1h 45min. Toinen vaihtoehto tietysti olisi vaan todeta, että kas, tänään ei nukutakaan sitten päikkäreitä, mutta se on testattu ja siitä ei tule kenellekään hyvä mieli.

Saattaa siis olla, että joudumme pistämään pystyyn unikoulun osa 2 - nukahtamistreeni. Ja kyllä, kädet pystyyn, olemme molemmat vanhemmat syyllistyneet täällä siihen, että silitellään ja tapsutellaan poika UNILLE asti. Tämähän ei siis millään, millään, MILLÄÄN tavalla edesauta sitä, että hän osaisi itse nukahtaa.


Kunhan toi näyttelijälahjakkuus tuolta nyt sitten herää, niin heitetään lounaat naamoihimme (toisella se yleensä kirjaimellisesti meneekin noin) ja hypätään bussiin kohti keskustaa. Yksi rakas ystäväni palasi juuri kolmen viikon surffireissulta Portugalista ja on Suomessa kaksi päivää ennenkuin lähtee kuukaudeksi jenkkeihin reissaamaan. Opettajat ja niiden lomat (!!!!!!).


ps. kuvat lisätty iltapäivällä :)

2 kommenttia:

 1. Meilläkin tuntuu nykyään olevan nuo päikkärit vähän hakusessa. Emmi pyörii pinniksessä ja joko nukahtaa sinne tai ei eli päikkäreissä ei ole nykyään mitään rytmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, no "kiva", että samaa häikkää muillakin. Tänään aamulla toi nukuttaminen oli niin farssi! Koetan toteuttaa sitä, että aina kun alkaa itkemään (noin 2 sekuntia siitä kun laskee sänkyyn), niin nosto syliin, rauhoittelu ja lasku takaisin sänkyyn. Tassuttelu kun on ihan menneen talven lumia, nyt kun pitää hötkytä koko ajan. No, lopputulema oli se, että noin 15min jälkeen Nooa itkee sekä sylissä, että sängyssä, nostaessa ja laskiessa. Mutta oli se siinä vaiheessa jo niin väsynyt, ettei jaksanut sänkyyn laskiessa enää liikkua (raasu) ja läpsyttelin pepulle siinä sen aikaa, että itku loppui ja uni tuli.

   Jes, varmaan meni tosi käsikirjojen mukaan :D :S

   Poista