keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Nooan ekat tatuoinnit

No ei nyt ihan oikeat. Mutta ihan tarpeeksi pysäyttävän näköistä settiä :)Tänään siis käytiin aamulla meidän allergialääkärillä, kun erilaisten oireiden kirjo alkoi olla niin sekava, että omassa päässä jo vaan surrasi ja humisi. Lääkäri vahvisti omaksi helpotuksekseni sen, että ei, en ole hullu. Tällä tavalla epämäärisesti allergisesti oireilevan lapsen tulkitseminen on vaikeampaa kuin perus rakettitiede. Ihottumat, kitinät, itkut, vatsavaivat ja huonot unet kun VOI toki johtua siitä uudesta ruoka-aineesta X, mutta kun ne voi myös johtua vaikkapa hampaidentulon ja atooppisen ihon yhdistelmästä. Tai ehkä maidosta. Tai jostain muusta herkkyydestä.

Kuten kuvasta näkyy, pojalle tehtiin 14 ruoka-aineen prick-testi, jossa kaikki rastit olivat negatiiviset. Mitä ihmettä!??! Sanoi sisäinen ääneni ja alkoi jälleen kirjoittamaan minulle niitä hullun papereita, mutta lääkäri kuitenkin tyynenä totesi, että niin hän vähän arvelikin. Pääasiassa suolisto-oireisella vauvalla yleensä käy näin. Jos näkyy prickissä, niin sitten allergia on tosi vahva. Tästä positiivinen tulkinta nyt sitten se, että tämänhetkiset yliherkkyydet eivät ole pahoja ja mitä todennäköisimmin häipyvät iän myötä. Se on hyvä uutinen se!

Lääkäri myös epäili, että voi olla, että tämäkään maito, mitä nyt Nooa juo (Althéra), ei hänelle ihan täysin sovi. Saimme reseptin soijamaitoon, jota pojat ovat juuri nyt hakemassa apteekista. Soijamaitoa!! No olisipa hauskaa, jos tämä Nopsulle sopisi, sillä äitinsä on vauvaiän (ja aina kouluikään asti) kasvanut soijamaidolla. Ja nykyisinkään en juo lehmänmaitoa, vaan soijamaitoa tai muita kasvimaitoja.

Lääkärikäynti taisi viedä pojalta aika hyvin kaikki voimat. Ja aamun päiväunetkin meinasivat jäädä ihan oudosti väliin. Siispä kun lääkäristä päästiin, tuli rattaissa uni ja Nooa nukkui KOLME tuntia!! :D Aika mahtavat unet! Päästiin hyvin bussilla kotiin, kun Juhis lähti salamana jo myöhässä palaveriinsa ja senkin jälkeen sain rauhassa syödä lounasta, herkutella muffinssilla ja lukea Me Naisia. Aikamoista yllättävää arjen luksusta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti