lauantai 14. kesäkuuta 2014

Hyödykkeet ja turhakkeet

Tämmöiseen postaukseen törmää melkein jokaisessa äitiblogissa ja miksipä ei, tällaiset on ihan hyödyllisiä vinkkejä ja muistilappuja itselle (niissä tapauksissa, joissa joku hullu meinaa lisääntyä vielä lisää) tai läheisille. Tosin, vauvat nyt on niin erilaisia, että toisen turhake voi olla toisen hyödyke :)

Turhakkeet

Doomoo:
Meillä oli ihan kiva sitteri. Joka sitten myytiin pois. God only knows why!!! Tilalle ostettiin (lue: mies osti) söpön doomoon, joka on niinku vauvan säkkituoli ja sitten isompana sitä voi käyttää säkkituolina. No moomoo vaan, kyllä olisin monessa kohtaa vaihtanut tuon ihan tavalliseen sitteriin. Saihan sitä tuossakin vauvan ruokittua, mutta ihan turha toivo, että se olisi siinä muuten hetkeäkään viihtynyt. Ja vähän hankala sitä oli siihen asetellakin.

Kylpytuki:
Testattiin kerran ja todettiin, että täysin turha ja hankala kapistus. Vauvasta saa paljon paremman otteen ilman tätä.

Pullonlämmitin:
Sinäänsä nerokas kapistus, koska lämmittää maitopullon neljässä minuutissa, kun siihen muuten menisi vesihauteessa lämmittäessä kymmenen. Ja kun maitoa ei saa tökätä mikroon (ravintoaineet kuolee). No, jossain vaiheessa tajuttiin, että kun meillä se maito aikalailla alusta asti oli joko tissistä suuhun tai sitten jauheesta veteentehtyä, niin kas, sen VEDEN toki voi lämmittää mikrossa (KUUSI SEKUNTIA), sekoittaa siihen jauheen ja tadaa, rääkyvä vauva saa maitonsa alle minuutin!

Unirätti:
Ihan kiva painikaveri. Ei toimi millään tavalla unensaantia edistämään. Maksoi viisitoista euroa. Halusin.

Pöntön supistin:
Ensinnäkin, mikä kamala sana!! Ja toisekseen turha. Nooa istuu pöntöllä hyvin, kun siitä pitää kiinni. Tämän kapistuksen kanssa piipii jää hassusti painuksiin ja kuka siitä nyt tykkäisi!
Hyödykkeet

Brio Go -setti:
Nuf said. Ihan loistosetti!

TrippTrapp:
Teki ensimmäistä kertaa mahdolliseksi sen, että Juhiksen kanssa syödään yhtä aikaa, kun siinä voi samalla heitellä vauvaa vauvalle leluja ja se pääsee istumaan meidän kanssa pöydässä.

Lelukaari:
Kuten ehkä mainittu, Nooa ei ole koskaan viihtynyt selällään tai yleensäkään itsekseen missään. Lelukaari toi tähän ison muutoksen. Sen avulla sai jopa 5min omaa aikaa, jossa ehti jo mainiosti käymään vessassa tai tekemään syömistä.

Kantoliina:
Ihan ehdoton alkukuukausina. Muuten en olisi käynyt vessassa tai syönyt. Siis niinä hetkinä, kun olin vauvan kanssa kahden.

Jumppapallo:
Pompoti pom popopompom. Tämä sävelmä soi päässämme loppuelämän. Tällä pomputimme niskat ja selät jumiin useita kertoja, mutta vauvan itku hiljeni. Ja usein myös uni tuli.

Nenäfriida:
Hieno niistoväline, jolla saa räkäisen nenän auki. Tämä taas mahdollistaa vauvalle nukkumisen ja syömisen, eli suht olennaisten äärellä ollaan.


Ensikerralla hankkisin

Supersitteri:
Näin joskus odotusaikana telkkarissa pätkän jenkkiohjelmaa, jossa vauvalle joku starba hankki sitterin, jossa on joku kahdeksan eri moodia; automatka, hytkytys, pomputus.. Siihen päälle äänet ja lämmitys ja musiikit ja ties mitkä vauvahieronnat. Hymeksin vaan, että kuka hullu tuommoista nyt hankkii. MINÄ. Jos toinen lapsi olisi haaveissa, niin hankkisin tämmöisen - maksoi mitä maksoi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti