maanantai 9. syyskuuta 2013

Kolme kiloa rakkautta ja iloa

Uusi viikko, edelleen lomalla (outoa) ja yhtenä kappaleena (kauanko vielä?). Käytiin juuri neuvolassa perustarkistuksessa. Kaikki arvot oli ihan kohdallaan, itseasiassa tajusin kyllä vasta nyt, että hemoglobiinia ei taaskaan mitattu.. Painosta ei puhuta, okei?

Kiva oli myös, että sf-mitta oli nyt kasvanut kahdella sentillä. Se kun tosiaan pysytteli siinä 30:ssä viisi viikkoa. 32cm:ssä mennään siis ja neuvolan täti sanoi, että poika on jo hyvinkin kolmekiloinen. Gulps. Kolme kiloa. Miten se kuulostaa ihan järkyttävän paljolta. Ja paljonko sitä painoa tulee vielä lisää.. iik.. tule jo pois sieltä pian, jooko?

Illalla äiti tulee käväisemään kylässä, kun on työmatkalla tällä suunnalla. Tosi kiva, että on saanut nähdä rakkaita äitiä ja siskoa suhteellisen usein tässä odotusaikana, vaikka he kaukana asuvatkin. Toivottavasti nähdään tosi tosi usein myös sitten kun baby on pieni, koska, kuten kaikki tietävät, vauvat kasvaa ihan valtavaa vauhtia eli mikään parin kuukauden välein näkeminen ei ole vaihtoehto :)

Sunnuntainen masu, 36+3 <3

Eilen bongasin Facebookista/Hesarista ihan loistavasti kirjoitetun pienen jutun. Jätänpä sen tänne nyt muistuttamaan itseäni äitiyden alkumatkasta :)

Millaisia ohjeita annamme ystäville nyt, kun tiedämme vanhemmuudesta vähän itsekin, noin kahdenkymmenen vauvan verran?
1. Tulet tarvitsemaan vertaistukea, rataskävelyseuraa, muita samassa tilanteessa olevia. Etsi heidät. Ei tarvitse ystävystyä, voi olla kuin työkaveri.
2. Kaikilla on neuvoja. Valitse, ketä uskot. Kuuntele miehenkin äitiä, mutta älä välitä siitä, mitä hän sanoo. Te päätätte imetykset, perhepedit, soseet ja sen, onko vauvalla tarpeeksi päällä.
3. Iltapäivät ovat tylsimpiä ja väsyttävimpiä. Pyydä joku kylään kello neljäksi.
4. Hanki lastenhoitajia. Vanhemmat, naapurit, opiskelijat, MLL. Paljon ennen sitä, kun et enää jaksa. Tai tuo vauva meille, ei haittaa, jos se huutaa.
5. Vauvanhoito on helppoa. Oman pään kanssa on vaikeampaa. Puhu siitä, miltä tuntuu.
6. Vauva on vapaudenriisto. Siihen tottuu.
7. Väsymys. Se menee ohi.
8. Muistakaa parisuhde. Jakakaa vanhemmuus, älkää ihmetelkö, jos seksi ei heti huvita. Miten edes voi saada kaksi lasta vuoden sisään? Muumimukilla? Vai unissaanko ne panivat?
8. Älä osta imetyspuseroa, rattaiden osaa, kantoreppua tai bodya ennen kuin olet kysynyt, onko meillä ylimääräisiä. Meillä on.
9. Isyysvapaa on oikeus mutta myös velvollisuus.
10. Älä säikähdä hormonimyrskyjä ja itkukohtauksia. Normaali tilanne vauvan äidille: et seuraa urheilua, mutta soitat itkuisena siskollesi, koska Jari Mantilaehkä lopettaa uransa.
11. Käy ulkona. Päästä irti vauvasta. Totutte olemaan erossa, molemmat.
12. Rintapumpuista parempi on se käsikäyttöinen, motorisoitu on liian meijerimäinen.
13. On varmaa, että rakastut lapseesi.
14. On normaalia puhua vauvan käsi suussa. Ainakaan se käsi ei katkaise äidin kaulakorua.
15. Raskaus ei pääty synnytykseen. Siitä kaikki vasta alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti