tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kieli

Voi, tänään on ollut paljon parempi päivä. Nooan kitinät on vähentyneet puoleen - tai vieläkin enemmän. Äsken nukuttaminen kävi kuin taika ja nyt poika tuhisee uniaan. Maito on tänään vaihdettu puoliksi (1/2 uutta ja 1/2 vanhaa sekaisin) ja kaurapuuro jätetty pois. Tuntuisi hassulta, että vaikutukset voisi näkyä näin nopeasti.. hmm.. saa nähdä.. ihana kuitenkin ollut nähdä hyväntuulisempi poika!

Ja mitä ihmeen ihmettä tänään tapahtui. Lähdettiin käymään rattailla Eurokankaassa kun yhtäkkiä huomaan pojan tekevän jotain, mitä se ei ole koskaan aiemmin tehnyt. Sillä on kieli ulkona!! Nooalla siis on ollut liian lyhyt kielijänne, jota ensin sairaalassa ei edes huomattu (tai sitten huomattiin, mutta ei meille kerrottu, kun ei vaatinut heti operointia) ja vasta itse lääkäriltä kysyessäni (kiitos vaan asian huomaamisesta, kummitäti <3 ) juttu todettiin.

Asia jäi niin, että katsotaan sitten kun alkaa puhumaan, että haittaako puhumista. Ja että se voi myös ajan myötä tässä löystyä. No, olisi luullut, että löystyminen olisi tapahtunut pikkuhiljaa, eikä yhdessä yössä! Olemme aivan äimänä tästä kielen yhtäkkisestä löytymisestä. Ja niin on rakas Nooakin. Juhis sai ihanasti videollekin tämän uuden taidon. Linkki kuvan alla.


Tässä linkki videoon

Vähän kevyemmin mielin nyt siis nukkumaan. Huomenna onkin taas paljon touhuja edessä! Ja odotetaan jo kovasti kummitätiä tänne viikonlopuksi kylään :)

3 kommenttia:

 1. Voi ihme, miten iloinen voi olla kielen näkemisestä. Selvästi Nooakin on innoissaan uudesta taidosta. Ja muutenkin ihana kuulla, että päivä on mennyt paremmin. Paula-mummi

  VastaaPoista
 2. Hihii, ihana pieni kielimies. :D Ja mukava saada omalle havainnolle varmistus, en siis turhaan ole istunut puheopetusluennoilla. :) Ihan pian tulen jo, en malta odottaa teidän kaikkien näkemistä pitkästä aikaa <3

  Puh-kummi

  VastaaPoista
 3. Kyllä, kieli se on! Nooa on selvästi itsekin innoissaan tämän uuden ruumiinosan löytymisestä! <3 Ihana päivän piristys!

  VastaaPoista