keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Barcelona con la familia

Olen täällä useampaankin kertaan maininnut, miten tärkeä asia matkustelu elämässäni on ollut. Olen päässyt näkemään viidakkoelämää Malesian pienillä saarilla, tuntemaan suurkaupungin sykkeen New Yorkissa, Tokiossa, Singaporessa ja Bangkokissa. Nähnyt Euroopassa lähes kaikki Läntisen-Euroopan maat ja bonuksena hieman itäisempiäkin paikkoja.

Rakastan myös yksin matkustamista. Siinä on minulle edelleen joku viehätys, että voi olla nimettömänä ja tuntemattomana uudessa paikassa. Tai vaikkapa tutussakin paikassa. Se on jotenkin hirveän vapauttavaa. Toki on ihan parasta reissata hyvän seuran kanssa. Mutta mitä on olla reissun päällä perheen kanssa?


Kuva
Ensikesänä haluamme tehdä reissun. Jonnekin, missä on hiekkaranta. Jonnekin, missä on suurkaupungin fiilis. Jonnekin Eurooppaan, missä tietää suunnilleen, mitä ruokakaupasta saa. Jonnekin, missä on varmasti lämmintä. Jonnekin, minne ei ole liian pitkät lennot.

Plussaa olisi se, jos kaupungissa olisi joskus jo käynyt, niin tietäisi hieman, miten siellä hommat (esim. liikkuminen) toimii..

Hmm..

Hmm...

BARCELONA!

Kuva
Suunnitelmamme on siis lähteä ensi kesänä kahdeksi viikoksi Barcelonaan. Tarkoituksena vuokrata asunto tai huoneisto, eli siis joku semmoinen paikka, missä voidaan elää melkolailla kuin kotona. Laittaa ruokaa ja pestä pyykkiä. Nukkua mahdollisesti niin, että Nooa on eri huoneessa (koska se siten nukkuu parhaiten).

Heitänkin nyt palloa teille ystävät ja tuntemattomat lukijaliisat - mitä vinkkejä teidän takataskusta löytyy esim. seuraaviin aiheisiin:

- lapsen kanssa matkustaminen
- 4h lento vilkkaan taaperon kanssa
- Barcelona lasten kanssa (tähän onneksi saan varmasti vinkkiä työkaveriltani, joka juuri muutti pienten lastensa kanssa Barcelonasta Suomeen)

- mitä Suomesta mukaan?
- mistä löytää hyvä huoneisto/asunto?
- mikä alue Barcelonassa olisi kiva? (about 10km säteellä keskustasta)


Kuva
Tällä hetkellä koko reissu on ihanassa haaveiluvaiheessa. Nään meidän perheen viettämässä aurinkoista päivää hiekkarannalla, Nooan räiskimässä rantavedessä. Mama ruskettuneena (mikä UV-riski), hoikkana (öö.. kiire tulee) ja rentoutuneena (minä??) bikineissä ottamassa aurinkoa. Illalla oman "kodin" parvekkeella kahdestaan cervezat (kirjotetaanks se noin) kädessä, katsomassa auringonlaskua ja miettimässä, kuinka onnellisia ollaan <3

Ja nyt TARKKANA, ettei kukaan riko tätä kuplaa, aion kiskoa tästä mielikuvasta voimaa ainakin niin kauan, että saadaan nää loskakelit ohi ja ollaan kesän kynnyksellä :)


2 kommenttia:

 1. Me ollaan reissattu jo useita kertoja Nooan ikäisen poikamme kanssa. Eka ulkomaanreissu oli juurikin Barcelonaan (poikamme silloin 6kk).

  Tärkeimpänä asiana pidän rentoa ja uudenlaista asennetta matkustamiseen. Se on niin erilaista kuin ennen lasta, mutta ei välttämättä kokonaan huonommalla tavalla. ;) Odotukset on syytä pitää realistisina. Myöhäisillan dinnerit ravintolassa kynttilänvalossa ei taida onnistua, jos/kun taaperon pitää olla jo nukkumassa. Toisaalta viinilasilliset omalla parvekkeella illan päätteeksi, kun napero jo nukkuu tuntuu ekstrahienolta!

  Lentäminen on ihan arpapeliä. Olen aina ajatellut lennot "vartti kerrallaan". Kun on yhdestä vartista selvitty, enää xx jäljellä. Taaperoille toimii tablet/iPad ja niihin sopivat sovellukset. Esim. Legon Duplo -appsit uppoaa meillä kuin häkä. Lennolla, varsinkaan pidemmällä, me ollaan unohdettu säännöt napostelusta ym. Jos jotain naksuja puputtamalla poika pysyy nousut/laskut tyytyväisenä niin hyvä niin. Ruokaa ja naposteltavaa paljon mukaan koneeseen. Oma pieni tyyny helpottaa pienen nukahtamista. Olen myös hommannut etukäteen uuden kirjan / lelun joka annetaan vasta koneessa. Viime lennolla myös lelukatalogit (ilmaiseksi lelukaupasta) jaksoivat kiinnostaa. Jos lennolla on muita n.samanikäisiä lapsia niin rohkeasti vaan tekemään tuttavuutta. Ja taas on yksi vartti mennyt. :)

  Lentoa ennen bag dropissa kannattaa myös kysyä onko lento täynnä ja jos ei ole, olisiko teille mahdollista blokata 3 paikkaa. (Sillä oletuksella että ostatte Nooalle vain sylipaikan.) Ekstratila auttaa aina. Me ollaan Finskillä pari kertaa saatu 3 paikkaa, vaikka vain kahdesta maksoimme. Toki kannattaa myös harkita Nooalle omaa paikkaa, vaikka se sitten maksaakin melkein aikuisen verran.

  Mitäs muuta... Viime reissullemme hankimme pojalle ranteeseen/nilkkaan laitettavan turvarannekkeen, jossa lukee vanhempien puh nrot. Siihen saisi myös allergiat ym.terveystietoa. Näitä myy esim. Marinekauppa, hinta jotain 5€.

  Suomesta ottaisin mukaan:
  -vaippoja parin pvn tarpeeseen. Loput ostaisin kohteesta.
  - samoin ihan varmuuden vuoksi hiukan purkkiruokia ja välipaloja tuubeissa.
  - Särkylääke, ripulilääke, aurinkovoide (mekaaninen suoja vai mikä se nyt on...) ja muut mahdolliset lääkkeet mukaan kotoa.
  - omat hyvät matkarattaat
  - harkintaan kevyt kantoreppu. Paitsi jos aiotte oikein patikoida lasta kantaen niin sitten kunnon kantorinkka esim. Deuter kid comfort II. Meillä meni se käsimatkatavarana muutamalla reissulla kun poika ei vielä kävellyt.
  - itkuhälytin voi olla hyvä pidemmällä reissulla etenkin jos majoituksena asunto

  En osaa neuvoa Barcelonan alueista. Muistaakseni siellä pärjäsi rattaiden kanssa kohtuullisen hyvin, jopa metrossa. Ihan joka asemalla ei tosin ollut hissiä, mutta niitä asemia oppi sitten välttämään.

  Ai niin vielä: on varmaan itsestäänselvyys, mutta matkavakuutus on hyvä olla kunnossa. Meillä tuli se ikävä kyllä tarpeeseen just Barcelonan reissulla, kun poika sairastui. Pääsimme vakuutuksen turvin kivaan yksit.sairaalaan, saimme nopeasti hoitoa ja lääkkeet ja loma sai jatkua.

  Asuntoa etsisin esim. näistä: Airbnb, homeaway.co.uk ja Tripadvisor (valitsee sieltä muu majoitus eikä hotelli).

  Tässä varmaankin tärkeimmät.

  Mukavaa reissun suunnittelua!!! Meillä ensi kesänä kohteena Italian Piemonte.

  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pojat!! KIITOS!! Tulipa mahtava setti vihjeitä ja ideoita ja tsemppiäkin :) Tuhannet kiitokset, käyn tän listan suurennuslasin kanssa vielä läpi :)

   Poista