keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Stockholm

Terveisiä Tukholmasta! Saavuttiin tänään kotiin meidän perheen ensimmäiseltä viralliselta lomamatkalta ja Nopsun ekalta ulkomaanmatkalta. Tiedättekö, että tuollakin Silja Symphonyn laivalla on aika monta eri puolta? Se puoli, joka sisälsi taxfreen pikkupulloja, hytissä kikattelua, juuri ja juuri 18v. papereilla ostettuja drinkkejä, poikien jututtamista, tanssia, lisää kikatusta, keskiyönshowta, kannella hillumista ja parin tunnin yöunet, oli tässä vuosien vieriessä vaihtunut hissiin rattaiden kanssa jonottamiseen, syöttötuoleihin, vauvan matkasänkyyn, taxfreen suklaaostoksiin.. ainut, mikä oli pysynyt muuttumattomana, oli tuo muutama tunti unta :D



Kuitenkin, reissumme oli oikein onnistunut ja saavillinen kylmää vettä on nyt kaadettu päähän - tätä se perheen kanssa lomailu nyt tulee olemaan :) Päivä Tukholmassa -risteilyä voin lämpimästi suositella tämän saavillisen nauttimiseen. Ei kirpaise liikaa.

Nooan syömis- ja unirytmeistä saatiin reissun ajan pidettyä hyvin kiinni, poika onneksi nukkui päiväunensa hyvin rattaissa (niin kauan kun niitä vaan pidettiin liikkeessä) ja unet ajoittuikin hyvin kaikkiin siirtymiin - ensin matkalle keskustasta laivaan, sitten matkalle Tukholmassa satamasta keskustaan. Sitten taas keskustasta laivaan ja vielä lopuksi matkalle satamasta kotiin. Näin säästyttiin onnekkaasti mahdollisilta (todennäköisiltä, väistämättömiltä) hermoromahduksilta erilaisssa odotteluhetkissä.



Laivalla liikkuminen rattaiden kanssa oli tietenkin hieman vaivalloista, mutta ei mahdotonta. Kantoreppu olisi ollut ihan hyvä olla mukana, vaikka ei Nooa siinä kovin viihdykään. Sylissä kun tuota poikaa ei oikeasti enää kovin pitkiä aikoja jaksa kantaa.. Omaa matkasänkyä risteilylle on turha ottaa mukaan, sillä ei se pikkuruiseen hyttiin edes mahtuisi. Laivalta saa lainaan kapeamman mallin, joka sujahtaa hyvin sänkyjen väliin.



Ekana iltana käytiin ravintolassa syömässä (huom. eka kerta IKINÄ perheenä ravintolassa syömässä).  Nopsu jaksoi viihdytettynä syöttötuolissaan aika kivasti koko ruokailun ajan. Välillä toki piti vähän kontata ja kiipeillä, että sai energiaa purettua. Oli ihan tuurissa, että saatiin monesti kyselemällä tuo pöytä ravintolaan. Koko systeemi vaikutti laivalla olevan ihan hanurista. Kaikkiin ravintoloihin oli kamala jono tai sitten pöytävaraus olisi pitänyt tehdä tyyliin tammikuussa. Ja kun nyt ihan oikeasti se buffa vaan ei ehkä ole yli 30 euron arvoinen.. Varsinkin, kun tuon ikäisen termiitin kanssa monen tunnin rauhassa syöminen ei ole vaihtoehto.





Tukholmassa otettiin bussi 76 keskustaan, joka on tuhat kertaa parempi vaihtoehto, kuin Siljalinen oma bussikuljetus, koska tuohon mahtuu kolmet rattaat sisälle. Sää perillä oli vuodenaikaan nähden karmiva - kylmä ja sateinen. Siksipä suurin osa aikaa vietettiin sisällä. Paras paikka käydä oli Kulturhusetin kolmas kerros, jossa on "lasten kirjasto". Tuossa paikassa lapset saavat ihan ilmaiseksi touhuta ja siellä on vauvoille oma "osastonsa", jossa Nooakin sai syödä kirjoja ja kiipeillä ja touhuta sydämensä kyllyydestä. Tämä oli ihan välttämättömyys, että rattaissa jaksettiin edes jonkin verran istua. Tuli myös jutustettua paikallisten mammojen kanssa, mikä oli ihan hauskaa :)

Åhlensin kehuttu lasten kerros oli harmiksemme remontissa. Ensi kerralla sinne siis!

Lounaaksi syötiin tosi hyvää sushia (minä) ja thai-ruokaa (Juhis), jälkkäriksi minä otin American Cookiesista maailman makeimman suklaakakkupalan, joka oli niinkuin mutakakkua lohkare, jossa pari senttiä mokkapalakuorrutusta päällä. OMG. Melkein en pystynyt syömään kokonaan! (mut tietenkin söin!!! :D )



Pieniä shoppailuja tein Topshopista alesta sekä Mujista. Pientä, söpöä ja budjetissa pysyvää. Hollisterilta olisi tehnyt mieli tehdä vielä vähän ostoksia, mutta siihen ei riittänyt enää aika (eikä rahat). Nooalle ostettiin Polarn O. Pyretistä alennuksesta tosi söpöt lapaset ja huivi. Tuli heti käyttöön tässä KESÄsäässä.. Laivalta Juhis-rakas osti meille molemmille muumimukit. Minulle tuon vaaleanpunaisen rakkaus-mukin, mistä olen pitkään haaveillut ja Nooalle saman tapaisen nokkamukin.

Sellainen oli meidän reissu. Nyt sitten odotellaankin kovasti Nooan mummia tänne ylihuomenna kylään! On vierähtänyt taas ihan liian pitkä aika viimenäkemästä!




4 kommenttia:

  1. Ihanaa, että matka meni hyvin! <3 Siitä se Nooan matkailijanura alkaa! Muistutapas huomenna, että näytän sulle Deryanin matkasängyn/-teltan, siinä vasta näppärä kapistus joka paikkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän me sit muistettiin se matkasänky :) No mut ens viikolla sit, jos tullaan ton pötkylän kans kylään :)

      Poista
  2. Ihania kuvia ja hienoa, että reissu meni hyvin. :) Mie muistan myös tuon toisen puolen, muistelin sitä tuossa kesäkuussa kun risteilemässä 6v:n kanssa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe.. niinpä.. tuli sitä reissua kyllä muisteltua :) Ihan kaikkia muistoja ei edes voinut tähän nyt kirjoittaa :P Vitsi mitä lapsosia me silloin vielä ollaan oltu :D

      Poista