maanantai 7. heinäkuuta 2014

Unirytmit mutkalla

Nooa heräsi tänään puoli yhdeksän. PUOLI YHDEKSÄN. Niinku 08:30. Kun tyyppi on suurimman osan elämäänsä heräillyt viiden ja kuuden välillä, on tämä aikamoinen ihme. Ja siitäpä sitten olikin päivärytmi railakkaasti sekaisin. Aamupäivällä käytiin kahvittelemassa ystävän ja lasten kanssa, josta takaisin tullessa Nooalle tuli bussissa uni. Päiväunet nukuttiin siis noin 11:30 - 12:30. Ja sen jälkeen ei toisia unia päivään enää kuulunutkaan. Tyyppi valvoi siis kevyet seitsemän tuntia ja simahti 19:30 kuin seinäkello. Simahtaako seinäkello? Mikä simahtaa? No, toi ainakin simahti.

Tosiaan muutenkin tässä eletään vähän semmoista aikaa, että selvästi unirytmit on muotoutumassa johonkin uuteen malliin. Nukkuminen aamusta on pidentynyt ja päivään ei välillä tunnu mahtuvan kaksia päikkäreitä. Mutta toisaalta, kun ei yksilläkään oikein jaksa - varsinkin, jos ne on tunnin mittaiset.

Se (lyhyt) hetki, kun kaikki vielä oli rauhaisaa :)
Tämän päivän kahvittelu oli minulle taas hyvä todiste siitä, että jos meinaan ystävieni silmissä säilyttää edes jotenkuten älyllisen ja keskustelemaan kykenevän imagon, on minun pakko nähdä niitä ainakin välillä ilman Nooaa. Tänäänkin kun rentoon aamun hetkeen sisältyi Nooa, sekä lisäksi yksi vähän reilu 2v. ja yksi 7kk, niin enpä voi sanoa, että kovin paljon edes muistan mitä juteltiin :) Enemmän se oli sitä, että "katotko sä, niin mä käyn.. ja "ei, älä.." ja "odota, äiti ihan kohta" :) No, onneksi ne syvälliset keskustelut ei aina ole pääasia, vaan ihana oli aloittaa viikko näkemällä ihania ihmisiä. Ja anteeksi nyt vielä Mokolle jälkeen jättämästämme pienestä tuhosta :D

Kävin tänään Eurokankaasta ostamassa vähän kankaita. Päässä surraa kaikkia ihania sisustusideoita Nooan huoneeseen. En kyllä ole sisustamisessa maailman taitavin, koska usein päässäni kivalta näyttävä idea todellisuudessa on vaan jotenkin.. outo.. Mutta jos nyt oikein koettaisi mielikuvitella (se ei taida olla sana..) etukäteen ja suunnitella hyvin, niin eiköhän tuosta huoneesta pian muotoudu oikein suloinen pienen pojan huone <3


4 kommenttia:

 1. Mummi kiittää vielä mukavasta kyläreissusta koko perhettä! Unirytmin muutos on osa kasvamista, siirtymävaihe on vähän rasittava kun ei etukäteen tiedä miten päivä menee, mutta toisaalta sitten kun pääsee yksien päiväunien rytmiin niin sillä sitten mennäänkin muutama vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöllä oli paljon isoa itkua ja annettiin Panadolia joka sitten rauhoitti heti, eli varmaan hampaat teki kipeää. Herätys oli sitten tutusti kuudelta ja poika nukkui päikkärinsä 9:30 - 12, eli kaksi ja puoli tuntia!! :) Nyt tässä mietitään, että tulisko (toivottavasti tulisi!!) milloin ne toiset päiväunet.. Energiaa täällä vaan piisaa. Äsken kun silmä keittiössä hetkeksi vältti, niin oli kiivennyt astianpesukoneeSEEN!

   Poista
 2. Kuva on tosiaan hetki ennen katastrofia! :) Itse en enää huomaakaan, että ystäviä nähdessä ei ehdi puhua tai kuunnella kun kaitsee lapsilaumaa. Sen huomaa vasta jos oli jotain tärkeää puhuttavaa, usein kotiin tullessa tajuaa, että just se tärkeä asia jäi puhumatta. Kiitos vielä teille molemmille seurasta, tosi hyvin Nooa sujahtaa yhteen mun parivaljakon kanssa! Nähdäänkö me muuten perjantaina? Se asia jäi eilen puhumatta... !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Joo, ja oikea väri paidassakin :) No siis mie jotenkin käsitin, että se perjantai niinku siirtyi maanantaille :) Saattaa olla, että Juhis on perjantain vapaalla, että meillä on sit "seuraa" täällä, mut ens viikolla voitais joku päivä tulla kyläilemään.. Meillä on ainoastaan keskiviikolle meno, muuten ihan tyhjäätyhmäätyhjää :)

   Poista