keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Barcelona - compartementos superiores!

Voi mikä ihana loma meillä oli! Sanat ei riitä kuvaamaan, miten paljon ihania hetkiä mahtui näihin kolmeen päivään. Hotelli oli ihana, sää oli ihan jees, vaikka välillä satoikin. Barcelona on aivan mahtava kaupunki ja seura oli mitä parhainta! Tässä kuvien muodossa katsausta muutamiin lomahetkiin.


Kuva Tibidabon huipulta. Jos pitäisi valita yksi eniten mieleenjäänyt kohta, olisi se ehdottomasti Tibidabo. Niin surrealistista paikkaa en ole nähnytkään. Korkea vuori, jonka huipulla on vanha linna ja vanhanaikainen huvipuisto. Aivan kuin jonkun lapsen piirroksesta! Sinne pääsee ottamalla metron L7 asemalle Av. Tibidabo, josta lähtee ylös raitiovaunu. Suosittelen raitiovaunua kiipeämisen sijaan, nimimerkeillä hikistä kokemusta on. Siitä matka jatkuu korkeuksiin funicular-vaunulla.
Barcelona on myös shoppaajan unelma. Mangon outlet sekä Primark tarjosivat meille eniten matkalaukun täytettä. En olisi ikinä uskonut, että meidän tulee shoppailtua noin paljon!! L'illan kauppakeskus on oiva sadepäivän (ja himoshoppaajan kohde). Metrolla asemalle Maria Christina ja siitä raitiovaunulla pari pysäkkiä L'illaan.


Ei ole montakaan asiaa, jotka ylittää sen nautinnon, kun on nukkunut 11 tuntia putkeen ja sen jälkeen voi hipsiä alakertaan hotellin aamupalalle. Tuoreita hedelmiä, kuumaa maitoa ja kahvia, loputtomasti nutella croissanteja sekä herkkusämpylöitä. Jugurttia, hilloja, teetä, mehuja.Tuoreiden hedelmien ja smoothieiden määrää kauppahallissa!! Ja tasapainoksi tietenkin churroja ja kuumaa kaakaota. Plus "muutama" suklaalevy El Corte Inglesen alakerrasta (miten suklaa voi olla tuolla niin halpaa!?)


Ekan päivän ruokailu suoritettiin turistimaisesti ja helposti Placa de Catalynian aukiolla olevassa Hard Rock Cafessa, mutta seuraavina päivinä pyrittiin syömään muualla kuin keskustassa. Aitoa espanjalaista ruokaa, palvelua vain espanjaksi (kummasti sit oppii parissa päivässä kieltä kun pakko on) ja hinnat noin puolet siitä, mitä jossain La Ramblalla.

Huomenna voisin laittaa vielä muutaman kuvan lisää. Sekä parit matkavinkit Barcelonaan matkaaville - tai itselle muistilapuksi. Sillä tuonne kaupunkiin on pakko päästä uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti