lauantai 27. syyskuuta 2014

Buenas tardes amigos

Täällä mennään maman näkökulmasta vähän hassussa välitilassa; reissunjälkeinen haikeus ja samalla kovasti päälle puskeva synttäreiden valmistelu. En voi uskoa, että tasan viikon päästä katetaan jo pöytää, koska silloin sunnuntaina juhlitaan yksivuotiasta Nooaa. YKSIVUOTIASTA! Voi miettikää nyt tätä elämän ihmettä. Tasan vuosi sitten Nooa köllötteli vielä tyytyväisenä masussa. Olo kyllä alkoi olla jo aika tukala ja kutakuinkin näinä päivinä ensimmäiset synnytyksen merkit alkoivat tuntua. Niin, tiistainahan se synnytys tuntemusten mukaan alkoi ja poika tuli maailmaan vasta perjantain vaihduttua lauantaiksi. Elämäni kamalin koettelemus näin vuoden perspektiivillä tuntuu nyt vain häilyvän hirveältä ja ennemminkin suurelta onnistumiselta, kuten Mount Everestille kiipeäminen tai joku vastaava suoritus.

Tänään tehtiin ekaa kertaa ruokaa koko perheelle; uunilohta ja perunoita. Ylpeänä kasasin tätä suolatonta ja vain vienosti tillillä maustettua lohta sekä perunaa Nooan lautaselle, jossa tilsasin ne veden kanssa ihan löllömuusiksi. Ja arvatkaa kelpasiko? No ei :D Ihan kamalaa kakomista. Sen oksennustaudin jälkeen Nopsu on ollut kyllä niin valikoiva ruuan koostumuksen suhteen!


Palatakseni vielä näihin reissuaiheisiin... ihan järkyttävä reissukuume jäi! Jos rahaa olisi, niin varmasti lähtisin vielä ennen töihin paluuta tekemään jonkun oman pikkureissun. Sitten keväällä meidän on tarkoitus napata mummi Joensuusta mukaan ja lähteä neljän hengen porukalla Wieniin pariksi päiväksi. Sitten kesällä varmaankin suunnataan oman perheen kera Etelä-Ranskaan lomailemaan. Tällaisia suunnitelmia ja haaveita siis tällä erää :)

Ainiin, sellainen projekti tässä on meneillään, kun Nooan Yömaidosta Vieroitus. Nuo yöt meinaa nykyisin on aika levottomia ja oon ihan varma, että se johtuu siitä, että Nooa vielä aamuyöstä yleensä herää ottamaan maitoa. Sitähän se ei millään mittarilla enää Tarvitse, vaan se on vaan tapa. Ja varmasti tämän maitotankkauksen odottelu häiritsee myös alkuyön unta, kun mielessä pyörii sen ihana yön maitohetki. Viimeyönä valvottiin tunti, Juhis sitkeästi tarjosi vaan vettä juomaksi. Toivottavasti ensiyönä päästään jo vähemmällä protestoinnilla ja pian nukuttaisiin levollisemmin koko perhe!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti