torstai 11. syyskuuta 2014

Moro noro

Voi jumbe, täällä on perhe Valtonen sairastanut nyt ihan urakalla. Ensin se Nooan nuha ja siitä seuraava vatsatauti. Vasta eilen oli eka päivä, ettei poika oksentanut. Siinä välissä Juhis piti vatsataudin ja minä nuhan. Sitten minuun iski vatsatauti kuin salama. Ehkä noro-virus. Yksityiskohtiin menemättä, enpä koskaan ole ollut niin heikkona. Eilen luojan kiitos Juhis pystyi järjestämään asiat niin, että oli kotona pitämässä huolta Nooasta. Minä kun en aamulla päässyt heikotukseltani edes jaloilleni.

Tänään onneksi ollut jo parempi. Oma kuume on pysynyt poissa ja Nooalla on enää yskä. Toki vähän hutera mamma on pojan perässä tänään käpsytellut, kun ei tietenkään ole pariin päivään ruokaa saanut juurikaan alas. No niin, siispä luulisi, että on vitsi, kun sanon, että Juhis sanoo juuri, että hänellä on kurkku kipeänä ja palelee. TOIVOISI että olisi vitsi.


Tällaista se siis taitaa tämä lapsiperheen arki pahimmillaan olla. Suurin huoli itseasiassa omassa päässäni on tällä hetkellä se, että mitä hittoa me tehdään, jos joskus käy niin, että toinen on vaikka työmatkalla ja sitten toinen sairastuu rajusti ja yhtäkkiä? Voi mummit, kummit ja täti pieni - voisitteko muuttaa tänne lähemmäksi, jooko?

No, ettei menisi ihan vaan surkeiden asioiden listaukseksi, niin Nooa on kovasti täällä opetellut puhumisen ihmeellistä taitoa. Uusimmat jutut on ne, että kun sille toistelee "lamppu, lamppu, lamppu", niin Nooa sanoo "ppu, ppu". Ja kun saman tekee vaippa-sanan kanssa, niin Nooa vastaa "ppa, ppa". Ja tänään kun Juhis illalla hoki sille että vauva, niin Nooa sanoi ihan selvästi, että "vauva". Okei, ehkä vähän sattumaa, mutta näistä pienistä se lähtee. Ihanaa, toivottavasti Nopsusta tulisi kunnon papupata kuten karjalainen äitinsä :)

ps. pojat kävivät eilen ulkona leikkimässä. Mitä löytyikään rattaista tuon "hiekkalaatikkoreissun" jälkeen..


2 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin elävien kirjoihin! Ja moro myös se Juhiksen flunssa. Samaa pohdin itsekin, mitä sitten tehdään kun molemmat vanhemmista oksentaa omissa vessoissaan neljältä aamulla ja lapsille pitää kuitenkin keitellä aamupuurot seiskalta. Ja leikittää ja huoltaa. Me ehkä siinä vaiheessa soitetaan meidän perheeseen palkattu hoitaja, ainakin Väestöliitolta niitä saa myös tällaisiin tilaisuuksiin. Kun ei meilläkään sitä sukua ole lähellä ja toisaalta kukaan ei halua potentiaalista vatsatautia itselleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä mietin kans, että nyt pitää ottaa selvää kaikista MLL:n, Pelastakaa Lapset - ja ilmeisesti myös Väestöliiton tarjoamista palveluista!

   Ja hei, jos ikinä koskaan tarviitte, nin meitä saa aina hyödyntää <3 Okei, ehkä just vatsataudit on aika nihkeitä, mut muuten kun meitä on täällä kaksi aikuista yhtä kakaraa kohden, niin ainakin illaksi tai viikonloppuna hoitoapua järjestyy!! <3 Myös hetken kykenen yksin katsomaan useamman lapsen perään. Olinhan mä silloin viimeksi teilläkin jonkin aikaa kaikkien kolmen kanssa. Varmaan.. niinku.. ainakin kaks minuuttia!! :)

   Poista