torstai 25. syyskuuta 2014

Barcelona - suprisingly german!

Totesimme useampaan kertaan, että ihana Barcelona on yllättävän saksalainen. Olin varautunut rentoon meininkiin - metrot tulee kun tulee, hotellin respassa on joku silloin kun siihen ehtii ja jaksaa, aamupalalla on leipää tarjolla sitten kun joku sitä muistaa tuoda.. manana, manana. Mutta ei. Kaikki toimi tuossa kaupungissa meidän näkökulmasta aivan supersäntillisesti. Metrot tuli sekunnilleen, respassa palvelu 24/7, kaikkialla siistiä ja organisoitua. Yes, if you, dear reader, are working on Barcelona city marketing, feel free to steal our slogan! Tässä alla nyt vielä koottuna tunnelmia reissusta.
Kotiin palatessa Nooan reaktio oli vähintään mielenkiintoinen. Sitä ei ollut. Tyyppi oli ihan niinkuin minä olisin käynyt roskat viemässä. Poika oli vaan hullun innoissaan, että sen suosikki-matkalaukku tuli takaisin - roikkui siinä koko kotimatkan. Ja mun tuliaiset vaan vilkaisi ohi, ja tarttui pitkäksi aikaa tutkimaan ostamaani fööniharjaa. Et silleen. Olisi ehkä riittänyt, että kotiin olisi palannut matkalaukku ja harja. Pojilla päivät täällä oli mennyt tosi hyvin, mikä oli tietenkin ihanaa aina reissun aikana kuulla. Nooa oli nukkunut hyvin ja muutenkin ollut hyvällä tuulella.

Nyt sitten paluu arkeen tökkii just niin paljon kuin paluu arkeen aina tekee. Ulkona on viileää, vettä satanut koko aamupäivän kaatamalla. Kaupassa käymistä varten pitää pukea haalarit, kumpparit, sadetakit, rattaisiin sadesuoja, pipot, lapaset.. Sitten kaiken purku kaupan aulassa ja sama ruljanssi uudelleen kotimatkaa varten. Jippijee.

Juhis sanoi eilen, että Pariisiin on tarjouksessa lentoja 170 euroa. Kannattais olla varovainen mitä suustaan päästää ;)

(no vitsi vitsi, kyllä mamma nyt pysyy vähän aikaa kotona, Joensuu taitaa taas olla seuraava matkakohde ja sinne raahataan pikkuapina mukaan)

EDIT:

Niin ne matkavinkit! No tässä muutama mikä jäi eilisestä postauksesta puuttumaan:
- Ibis Barcelona Pza Glories 22 on erittäin erittäin kiva hotelli ja hyvä sijainti, Llacuna-metroasemalle 4min kävely
- Rannalle jos meinaa, niin syyskuun loppupuoli on siihen liian myöhäistä
- Kulkemiseen kannattaa ottaa T10 kymmenen kerran matkalippu, käy kaikkiin julkisiin kaupungin alueella
- Kentältä voi tulla keskustaan niinkuin me tulimme: lentokenttäbussi terminaalista toiseen, puolen tunnin välein kulkeva juna Sants-asemalle, josta kahdella eri metrolla hotellille. Asian voi myös tehdä helpommin, kuten teimme paluumatkan: hotellilta kahdella eri metrolla Catalynia-asemalle, josta aerobus kentälle. Hintaa tälle helpommalle reitille tuli vain euron enemmän kuin junahässäkälle
- Viimeinen ja tärkein Barcelonavinkki lienee tärkein: mene sinne! :) It's SO worth it!

2 kommenttia:

 1. Hehe, toi alin kuva näyttää siltä, että muikistelette sille, että Johannalla ei ole paitaa päällä. :D

  T: vähän väsynyt Kata-kummitus. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kato kun niinhän se onkin! Sisko oli ihan irti kun pääsi reissuun :P

   Poista