torstai 11. joulukuuta 2014

Päivähoitoa kohti

Näin ne vaan meillä rullaa eteenpäin viimeiset viikot ennen päivähoitoon varovaisesti astumista. Odotan tuota uutta ja jännittävää muutosta pelonsekaisin tuntein. Tällä hetkellä päällimmäisenä myllää ajatus siitä, miten paljon Nooan olisi hyvä vielä oppia/osata ennen hoidon aloittamista. Samalla kun tiedän, että parissa viikossa ei paljoa opita - varsin kun tällä hetkellä kaikki energia (sekä äidillä että pojalla) menee tuosta kivuliaasta poskihampaiden puhkeamisesta selviämiseen.


Eniten huolestuttaa syöminen. Nooa on niin huono syömään ja kun tiedän, että ei siellä päikyssä kukaan sille kanna lelukuormaa eteen, lue kirjaa ja esitä leikkilauluja, jotta saataisiin edes pieni annos sileäksi muussattua ruokaa menemään. Ollaan koetettu jo kuukausia kotona saada syömistä helpommaksi ja Nooaa siitä innostumaan, mutta toistaiseksi tulokset ovat olleet säälittävän huonoja :( No, olen kuullut myös niitä tarinoita, joissa hankalat syömärit päikyssä innostuvatkin syömisestä nähdessään kaikkien kavereiden esimerkin. Sitä odotellen!


Meillä on ensi viikon perjantaina ensimmäinen tutustuminen päivähoitoon. Silloin käymme vain katsomassa, miltä siellä näyttää. 7.1. keskiviikkona päiväkoti aukeaa lomien jälkeen ja silloin aloitamme harjoittelun. Kolme päivää käymme siellä niin, että koko ajan on äiti tai iskä Nopsun seurana. Sitten seuraavalla viikolla maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona Nooa käy ihan itse olemassa vähän aikaa jokaisena päivänä (äiti tulee kotiin tuijottamaan vuoroin kelloa ja puhelinta). Sitten 19.1. minä palaan töihin ja meillä alkaa pyörimään uudenlainen arki.

Olen tässä tehnyt mielessäni listaa asioista, jotka haluan / tarvitsee pakata Nooalle mukaan hoitoon:

- unipussi ja unirätti (samanlaiset kuin kotona)
- äitin ja isin valokuvat laminoituna
- tuttipullo
- nokkamuki (?)
- tutteja
- kerhotossut
- vaihtovaatteet (ostettava toiset talvihanskat)

Tuleeko kenellekään mieleen muita asioita, mitä olisi hyvä pienelle varustaa mukaan?

Voi että, on kyllä ihan mielettömän haikeaa, että nyt se jokapäiväinen kotona olo päättyy. Onneksi kuitenkin hoidossa oloa on vain kolmena päivänä ja silloinkin 7 tuntia päivässä. Ja onneksi Nooalla on selvästi semmoinen luonne, että tulee tykkäämään kavereista ja touhusta. Ja töihin paluun myötä tulee varmasti itsellekin ihan uudenlainen arvostus kotipäiviä kohtaan :)

EDIT: en ymmärrä, mitä mun puhelimen kameralle on tapahtunut. Kesällä, kun puhelin oli uusi, sillä sai otettua tosi hyvälaatuisia kuvia. Mutta toisin on nyt. Nämäkin ovat ihan suttuisia. Ei vaan aina tule kannettua kameraa mukana (lue; koskaan :) )

14 kommenttia:

 1. Voi pientä söpöä tuttisuu Nopsua! <3 keskittykää nyt vaan joulun odotukseen ja kivoihin juttuihin. Kyllä ne asiat lähtee päikyssä rullaan hienosti omalla painollaan. Sielläkin voi ulkona keinua ja välillä istua vaikka rattaissa/pulkassa ja sit yhtäkkiä juostaanki ympäri pihaa rekkaa työntäen. Samoin ruoka voi yhtäkkiä maistua superhyvin ku ne niin ärsyttävät hampaat on suussa :) Toi sun lista on tosi kattava,lisäisin vaan kurikset ja eka paketti vaippoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain minäkin sen tuttivauvani sitten :) Joo, kyllä kaikki varmasti luonnistuu, kiitos tuesta ja tsempistä <3 Ja totta, kurahousut ehdottomasti sekä vaipat! En olisi ehkä edes tajunnut vaippoja :D

   Poista
 2. Voi, kyllä se päiväkotirumba alkaa sujumaan! Se on toki suuri muutos, mutta monesti äidit kokee sen vaikeampana kuin lapsi. :) Joissain päiväkodeissa halutaan, että lasten vaatteisiin on merkitty lapsen nimi.. Lisäksi me ostimme esikoiselle sellaisen hauskan tarharepun, jossa hänen mielestä oli kiva kantaa tavaroita päiväkotiin. Tsemppiä uuteen arkeen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti äidille tämä on jopa stressaavampaa kuin lapselle :) Hei toi nimen merkkaaminen onkin hyvä muistutus!! Ja pieni tarhareppu meillä onkin, sen voisikin ottaa nyt leikkeihin käyttöön, niin tulisi tutuksi :) Ja kiitos tsempistä!!

   Poista
 3. Pienten ryhmissä on kyllä nokkamukeja, joten sellainen on tarpeeton.
  Tutin aloittaminen yksivuotiaana on kyllä vähän pöljä homma -nyt kun siitä olisi paras aika päästä eroon hampaiden ja oman tahdon kannalta. Päiväkotikin yleensä toivoo, että tutti olisi jo unohdettu juttu (paitsi tietenkin niillä, jotka aloittava pk:n taaperoina). Tutit on siellä vähän epäkäytännöllisiä puljata.

  Tsemppiä päiväkotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä tietää :) Ja joo, todellakin on "pöljää" tutteilu nyt, mutta se kuitenkin on meille tällä hetkellä kokonaisuuden huomioon ottaen ihan sopiva ja lääkärinkin mukaan sallittu apu :) Kiitos tsempistä!

   Poista
 4. Voi, kyllä kaikki menee hyvin! Varmasti jotkut asiat päiväkodissa onnistuvat heti luontevammin kuin toiset mutta varmasti kun myöhemmin mietit tätä aikaa, tulet ajattelamaan, että hyvin kaikki kuitenkin päättyi. Meillä muuten on samaan aikaan pkharjoittelu, me harjoitellaan 7.-9.1. ja aloitetaan sitten 12.1. hoito. Olen ymmärtänyt, että teidän omasta päiväkodista saisi jonkinlaisen listan tavaroista, joita siellä oletetaan lapsilla olevan. Meidän pk ainakin kuulemma sellaisen meille lähettää. Minun korvaan sinun listaamat tarvikkeet kuulostaa ihan pätevältä, itse vielä pähkäilen sitä varavaatteiden määrää. Ja jos ajattelet syömistä, muista, että kukaan lapsi ei koskaan ole kuollut nälkään täyden ruokalautasen ääreen. Alkuun syöminen on varmaankin Nooalle erilaista kuin kotona ja ruokaa ei ehkä mene samaa määrää kuin kaverilla mutta kyllä Nooa varmasti alkaa syömään päiväkodissakin ruokia. Niin, tarkistathan muuten päiväkodilta miten erityismaitojen kanssa siellä toimitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru <3 Kyllä mullakin on takalistossa tutina, että kaikki vielä menee ihan hyvin :) Ja joo, vissiin saakin jonkun listan! Ja siis joo todellakin pitää tsekata tää maitohomma!! Sehän nyt on ihan hiton olennainen :D Ai että, onneks on ystäviä, jotka täydentää sitä mitä oma pää ei hoksaa :) Ja siis onneks nyt Nooa syö kuitenkin kotona aamupalan, iltaruuan ja iltapalan, että vaan noi päiväruoka ja välipala on hoidossa syötäviä. Vaikka toisaalta - pian saatan toivoa että olisi toisin päin, jos se päikyssä syöminen onkin helpompi rasti :)

   Poista
 5. Ja piti muuten vielä lisätä, että ei sun puhelimelle mitään ole tapahtunut, koko Suomessa ei vaan ole tarpeeksi valoa minkäänlaisille puhelinvalokuville! Tuskailen sitä omien tukkakuvieni kanssa koko ajan, pitäisi kantaa mukana jotain kuvausstudiota tai valonheitintä, että saisi kuvia otettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sekö se sit vaan on?! Kun ihan totta, toi YKSI aurinkoinen päivä mikä oli, niin silloinhan puhelimella napatut kuvat oli ihan ok! Ai hitsi vie.. Ja hei todellakin sun pitää hommata assari, joka pitkin päivää valaisee sua :D <3 :)

   Poista
 6. Kai jatkat blogia, vaikka työt aloitat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, kiitos kommentista, ainakin onnistuin tämän kääntämään positiiviseksi palautteeksi, hihi :) Varmasti postaustahti vähenee töiden alettua, mutta ajattelin kyllä kirjoitella edelleen. Jäähän tästä niin kiva muisto itselle ja myös kauempana asuvat sukulaiset kovasti tykkäävät tätä kautta kuulla ja nähdä meistä.

   Ihana blogi muuten sinulla, tosi symppis :) Hyvää joulun aikaa!

   Poista
  2. Sellaiseksi oli tarkoitettu, sulla on niin positiivinen asenne elämään. Olen kateellinen. :D Samoista syistä itsekkin raapustelen, ainakin reseptit pitää saada talteen.

   Kiitos ja samoin sinne!

   Poista
  3. Vooooooooi.. kiitos <3 Et tiedäkään miten piristi kuulla tuollaista!

   Poista