sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Äpy, äy, öy, wa, tak, uk, e..

Nooa on viime päivinä kehittänyt ihan oman puhelimeenpuhumisimitaation. Tässä videossa näkyy alussa pieni pätkä sitä mitä tarkoitan :) Tyyppi nappaa milloin minkäkin esineen (tässä unirätti) korvalleen ja alkaa tärkeänä kulkea huoneesta toiseen puhuen tätä omaa puhelin-kieltään, joka siis täysin poikkeaa siitä, mitä poika muuten "juttelee". Kuinka symppis :)

Tänä viikonloppuna on otettu isoja askeleita syömisen suhteen. Nooa on suostunut syömään kotiruokaa. Makaroonilaatikkoa. Omin käsin. Ilman sitä jatkuvaa rimpuilua, tuolista nousemista, lusikkaa vastaan huitomista ja muutenkin kiukuttelua. Poika oikein mumisi "nam nam" syödessään. Samoin kelpasivat pinaattiletut. Voi miten äidin ja isin sydän suli, kun näki, että ainakin hetkellisesti Nopsu sai kiinni siitä, että syöminen itseasiassa on ihan KIVAA!


Vielä yksi hauska irtohuomio Nooan sanavarastosta. Muru varmaankin on saanut geeneissä ja äidin ystäviltä (Nopsun täti enkun opettaja, kummitäti enkun opettaja sekä äidin hyvä ystävä englanninkielisen koulun opettaja + äipällä itsellään aina ollut vahva englanti, pääsin enkun tunneillekin jo ekaluokalla). Nimittäin, tyyppi lisää melkein jokaiseen sanaan eteen "a". Siis että a vauva, a tutto (tutti), a maa (maito). Toki lausuu sen ihan a:na, mutta hauska, mistä tuommoinen tulee :) Tässä viikon aikana lisää sanoja on tullut "pullo", "pallo" ja "heippa". Myös hauska, miten Nooa kutsuu kaikkia pieniä lapsia vauvaksi. Päiväkodissakin sujuvasti osoitteli herättyään viereiseen sänkyyn, että "vauva!!", vaikka kyseinen poika oli tuplaten Nopsun iän :)

Viikonloppu on nyt takana. Tämä perhe on ainakin nukkunut. Nooa nukkui viime yönä 13 tuntia ja itse nukuin molempina öinä yli 10 tuntia. Aika mieletöntä! Onkin outoa laittaa huomenna aamulla kello soimaan, kun se meidän päiväkodin keskustelu on jo 7:45. Onneksi matkaan menee vain viisi minuuttia.

Ja nyt sitten ne peukaloiset pystyyn, kun huomenna Nopsu jää pariksi tunniksi ilman äitiä ja isiä hoitoon!

2 kommenttia:

  1. Varmasti hienosti menee tuo parin tunnin aika. Meillä huomenna Lilian on jo klo 9-11.30 yksin, eli syökin siellä (jos syö..).Tää on kyllä niin outoo, kun aamulla on nyt niin paljon ns. omaa aikaa. Tavallaan aika kivaa, kun ainakin päiväkotitätien mukaan siellä on mennyt ihan mukavasti. Jospa sitä osais sitten ihan nauttia siitä omasta ajasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt vaan otat rennosti, jos tyttö kerran siellä jo viihtyy!! Mä puolestani olen varannut tälle päivälle sekä keittiön että kylppärin tehosiivouksen, että on jotain puuhaa pelkän ahdistumisen sijaan :)

      Poista