tiistai 13. tammikuuta 2015

Se kuuluisa "heippa"

Nyt ne on takana, pari ekaa kertaa, kun lapselle on vain hammasta purren vilkutettava "heippa" ja jätettävä se päivähoitoon. Nooalla on mun mielestä (kuuleman mukaan ja oman näkemän mukaan) mennyt ihan OK. Ehkä 7 1/2. Tai 8. Olisko jopa 8 1/2, jos miettii mitkä oli odotukset.

Aamulla poika jää toki itkien, mutta eilen aamun itku oli kestänyt alle puoli minuuttia ja tänä aamuna ei sitäkään. Juhis oli jäänyt nurkan taakse kuuntelemaan, niin itku oli loppunut melkein saman tien. Muuten toki aamupäiviin on mahtunut itkua. Onhan se kaikki niin uutta ja erilaista, että ihan ymmärrettävää purkaa tunteitaan itkun kautta. Hienoa on kuitenkin se, että itku aina rauhoittuu ja että viihtyy ihanien hoitajien sylissä. Ja syliä siellä tarjotaankin niin paljon kuin vain mahdollista. Tutti Nooalla on tiukasti koko ajan ollut suussa - se hyväksyttäköön, kaikki lohtu ja turva tarvitaan nyt.


Tänään Nooa oli hoidossa ruokailun yli. Hakiessani poikaa hoitaja sanoi, että "Nooa söi aika huonosti , semmoiset kolme lusikallista.." Tähän minä, että "No kuule, sehän on LOISTAVASTI, ei tähän poikaan saa kotiruokaa meistä kumpikaan kotonakaan uppoamaan paria lusikallista enempää!!" Eli ihan mahtavaa, mä olin ajatellut, että se ei suostu edes istumaan pöytään, puhumattakaan katsomaan ruokaan päin, puhumattakaan SYÖMÄÄN vähän! Hyvä Nopsu!

Hyvin traumaattista ei ilmeisesti mikään vielä ole ollut, koska poika on ollut hirmuisen hyvällä tuulella eilen ja tänään kun sen hoidosta hain. Ei vielä ainakaan mitään merkkejä siitä raivoan-äidille-kun-tämmöistä-vääryyttä-koen, mihin olen varautunut. Toki, vielähän tässä ehtii..

Huomenna Noppeli jää hoitoon myös nukkumaan päiväunet. Aika megajännää. En mitenkään jaksa uskoa, että se suostuisi nukkumaan siellä, mutta katsotaan, saattaahan tuo muksu yllättääkin! Jos edes pienet torkut olisi ottanut, kun haen, niin lupaan heittää pihalla pari kärrinpyörää :)

Eilen taisin hieman stressata päivästä, kun sain illalla inhottavan migreeni-tyyppisen päänsäryn. Olin toki myös syönyt huonosti päivän mittaan. Niin jäätävä pääkipu, että makasin vaan peiton alla pystymättä edes kunnolla puhumaan. Tuli kuulkaa ihan synnytystuskat mieleen ja muistan vaan ajatelleeni, että "jos tulee vielä joku ens kerta, niin vaadin sektion" :D Onneksi särkylääke ja uni auttoi ja pääsin illaksi edes puoliksi tolpilleni.


Olen nyt parina aamuna muuten tehnyt koko porukalle smoothiet aamupalaksi. Nooalle tämä uppoaa paremmin kuin puuro, joten.. mikä ikinä saa masun aamulla täyteen! Tosi herkkua sitäpaitsi tämä on, myönnän itsekin, että varppina parempaa kuin puuro :) Banaani, päärynä, avocado, mustikoita, kaurahiutaleita, kaura- tai soijamaitoa sekä lorautus hunajaa.

Ihanan pitkät unet taas tuolla on tuhistu.. kunhan hyppeli herää, niin lähdetäänkin käymään pienellä bussiretkellä Hakaniemessä - kirpparilla ja palauttamassa pari kirjaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti