lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulu 2014 - tunnelmia ja kuvia

Heipparallaa! Tekipä hyvää pitää taukoa tietokoneesta melkein viikon verran. Okei, no, neljä päivää nyt ainakin :) Vietimme joulun ajan Joensuussa äitini luona, jossa ihanaksi onneksi siskonikin hengaili koko ajan. Matkat teimme junalla ja huh hei on siinä reippaassa neljässä tunnissa matkustamista tuommoisen elohopean kanssa! Onneksi sentään molempiin suuntiin saatiin poika unille tunnin ajaksi.

Joulu meni mukavasti, mitä nyt Nooa vierasti harmillisen paljon. Ei antanut mummin edes ottaa syliin aluksi. Siispä tuli vähän takapakkia meidän grandiöösiin suunnitelmaan viettää joka päivä tunti tai pari Juhiksen kanssa kahdestaan jossain. No, päästiin me kolmeen otteeseen puoleksi tunniksi karkuun. Saipahan Nooa vähän totutella hoidossa oloa, vaikka TIEDÄN, onhan tämä ihan surkean vähän verrattuna kamuihin, jotka yökyläilee ja ties mitä. No mutta, parasta oli huomata, että parin päivän aikana mummista tuli ihan Nooan suosikki. Sitä piti seurata uunin lämmitykseen ja saunan laittoon ja minne nyt vaan.

Niin, Nooa on ihan huippu nykyisin nappaamaan sanoja. Joulun aikana hän toisti perässä sanat: "pra" ranskalaisella ärrällä lausuttuna ja tarkoittaen tietenkin poraa; "auna" eli sauna, "oi pyjjy" eli äidin perässä toistettu "voi pylly!" :D Ja viimeisenä eilen illalla napattu "bonjour", jonka tyyppi lausui useasti ihan suvereenisti oikein! Tänään junassa Nopsu mutisi suustaan sanan "tutti", kun otin tutin pois enkä heti antanut sitä takaisin - pojalla alkoi pinna kiristyä, mutisi jotain ensin ja sitten kulmat kurtussa lausuttu "tutti!!"


Tässä ollaan vielä omassa kotona. Päiväunien aikaan tontut 
olivat tuoneet aika monta pakettia kuusen alle! 


Mummin luona olikin ihan oikea kuusi. Siitä oli 
hyvä kerätä kaikki sinne eksyneet "lelut" alas.  


Perhe <3 


Ihmeellinen säkki lahjoja täynnä. 


Joulun ehdoton suosikkilahja: oma tietokone!Karaoke!
Ulos päästiin kun pakkanen vähän lauhtui. Lunta oli satanut 
niin paljon, että kaatuessa kontalleen, siinä vaiheessa kun 
kädet ottivat maahan, oli naama jo ottanut lumeen. Oi pyjjy.


Sellainen meidän joulu <3

6 kommenttia:

 1. Nyt on pakko päästä kuulemaan Nooan sanoja! :D Ihan ranskaakin, vautsi! Emmiltä ei tule muuta kuin öh, tä ja pärinää, kun neiti näkee auton. Hyviä kuvia ja ihana toi Nooan sininen neule! :) Toivottavasti nähdään ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis hä, eiks Emmi vielä puhu ranskaa?! :P No juu, hauskoja juttuja noi pienet sanat. Nähdään toivottavasti vaikka sit torstaina, mitä Sini ehdotti, ihan ikävä jo taas teitä kaikkia <3

   ps. neule saatiin Nooan puoli vuotta vanhemmalta kaverilta, Cocolta. Se on juuri täydellisen kokoinen ja ihanan lämmin <3 Kiitos siis sinne suuntaan!

   Poista
 2. Kiitos koko perheelle, kun toitte tänne joulun!
  Nooan on taitava:
  - osaa kävellä tosi hyvin kaikenlaisten lelukasojen yli kaatumatta kertaakaan
  - jaksaa katsella omista kirjoista kuvia ja kyselee kuvien nimiä
  - söi ja nukkui hyvin
  - uudet jutut kiinnostivat; sauna, puulaatikko ja uunin lämmitys
  - ja mikä parasta, oppi olemaan mummin sylissä vierastamatta - ja välillä myös Johannan sylissä - vai oliko se äiti vai täti/ota näistä nyt selvää kun on niin saman näköisiä.

  Paula-mummi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kai vielä pitää mainita se parin vuorokauden ajan päiväkuivana pysyttely! ;)

   Kiitos joulusta, täällä juuri puretaan kasseja ja ihmetellään lahjojen määrää!

   Poista
 3. Ihania niin jouluisia ja talvisia kuvia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti teillä on kans joulun aika mennyt siellä mukavasti! Ja jos ootte jo torstaina takaisin, niin nähdään silloin <3 Jos ette, niin sit nähdään heti kun ootte :)

   Poista